Duurzaamheid bij Conpax

Duurzaamheid bij Conpax

Conpax is één van de toonaangevende leveranciers van disposables en foodverpakkingen in de Benelux en maakt onderdeel van het internationaal opererende PAPSTAR GMBH.

Vanuit ons ultra-duurzaam pand in Oosterhout (Gelderland, NL) leveren wij een innovatief assortiment aan milieuvriendelijke fooddisposables en herbruikbare serviezen. Daarnaast kunnen wij, dankzij onze state-of-the-art kartonnage fabriek, heel snel inspelen op de wensen van onze foodservice klanten met een grote verscheidenheid aan (gepersonaliseerde) verpakkingsoplossingen. In combinatie met onze ruime internationale opslag- en distributiecapaciteit, zijn wij hierdoor bij uitstek in staat om onze klanten te ontzorgen en een bijdrage te leveren aan hun succes!

Conpax produceert jaarlijks meer dan 4.000 ton kartonnen foodverpakkingen, variërend van snackbakjes tot cateringdozen. Milieu en duurzaamheid staan hierbij centraal! Bijvoorbeeld door uitsluitend FSC®-gecertificeerd en food-approved vouwkarton te gebruiken. Of, zoals sinds kort, door micro-plastics te weren uit onze kartonnen fooddisposables…

Wij zijn inderdaad bijzonder trots op de exclusieve samenwerking die wij onlangs zijn aangegaan met Notpla. Dit bedrijf produceert onder meer revolutionaire coatings gemaakt van zeewier waarvan de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) recentelijk heeft bepaald dat deze volledig plastic vrij zijn!Conpax is hiermee de enige leverancier in de Benelux die vocht- en vetwerende kartonnen fooddisposables kan leveren die niet onder de SUP Directive vallen!

We Take Care…

Conpax zet zich in voor een betere wereld. Daarom investeren wij volop in de ontwikkeling van innovatieve verpakkingsoplossingen die een bijdrage leveren aan gebruiksgemak, uitstraling, hygiëne, maar die bovenal duurzaam zijn. Daarnaast denken wij aan de ‘end of life’ fase van disposables en ontwerpen wij circulaire concepten waarmee wij ‘afvalverspilling’ tegengaan. Met Take Care streven wij naar deze circulaire economie waarbij onze fooddisposables en verpakkingen na gebruik weer als grondstof verwerkt kunnen worden.

Conpax is dit jaar door EcoVadis bekroond met een gouden certificaat voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Per heden bevindt Conpax zich in de top 5 van 100 best presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid in onze branche in Nederland! De EcoVadis methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, die zijn onderverdeeld in vier thema’s: Milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Meer weten? Ga naar https://conpax.com/